2017 ekonomisi EGİAD’da masaya yatırıldı

2017 ekonomisi EGİAD’da masaya yatırıldı

1721
PAYLAŞ

Türkiye’nin ekonomik durumuna ve çözüm önerilerine ilişkin bir değerlendirmede bulunmak üzere EGİAD Dernek Merkezi’nde ‘2017 Yılına İlişkin Ekonomik Değerlendirmeler, Beklenti ve Öngörüler’ başlıklı bir toplantı düzenlendi. Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetim grubu ÜNLÜ & Co firması üst düzey yöneticilerinin katıldığı toplantıda 2017 yılı ekonomisi mercek altına alındı.

ÜNLÜ & Co üst düzey yönetimi İzmir’de düzenlenen ‘2017 Yılına İlişkin Ekonomik Değerlendirmeler ve 2017 Yılının İkinci Yarısına Ait Beklenti ve Öngörüler’ konulu toplantıda, Ege Genç İşadamları Derneği üyeleri ile buluştu. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliği yaptığı toplantıya ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Can Ünalan, ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Yönetici Direktörü Vedat Mizrahi ve Hazine Bölümü Yönetici Direktörü Uygar Aksoy katıldı.

BÜYÜME RAKAMLARI MORAL OLDU

Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, 2016 yılının hemen hemen her sektörü ilgilendirecek konjonktürel etkiler ve dalgalanmalarla geçtiğini vurgulayarak, “Geçtiğimiz yıl hem ülke, hem ekonomi açısından oldukça zorlu bir yıldı. Tırmanan terör olayları, darbe girişimi ve jeopolitik gerginlikler yıl boyunca ekonomi üzerinde ciddi bir baskı oluşturdu. Türkiye’de 2017’ye gelindiğinde beklentiler çok da yüksek değildi. Ancak sevindirici haberler ikinci çeyrek ile beraber gelmeye başladı. Türkiye’nin ikinci çeyrek büyüme rakamlarıyla ilgili yükseliş umut verici oldu. Ama iş dünyasının finansal risklerini iyi yönetmesi zorunluluktur” dedi.

HÜKÜMETİMİZİN REFORMLARA DEVAM ETMESİ ŞART

İstihdam ve yatırım uygulamalarının sürdürülebilir ve kalıcı olması için yapısal reformların uygulanması gerektiğini dile getiren İlter, “Hükümetimizin ara vermeden hızla uygulamaya devam edeceği reformlar, alınan tedbirler, güven ortamı ve dış konjonktürde meydana gelecek olumlu gelişmeler ekonomimizdeki canlanmayı destekleyecektir. Büyümede teknoloji ve üretim bazlı hedefler konması, özel sektör payının artırılması, büyüme, istihdam ve yatırımların sürdürülebilir ve kalıcı olması için yapısal reformlar ve bunları destekleyecek şekilde, iş yapma ve yatırım ortamının iyileştirilmesi konusundaki çabalara devam etmemiz gereklidir” diye konuştu.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE 12 MİLYAR DOLARLIK KATKI 

Konuşmasına, Türkiye ekonomisinin geleceğinden umutlu olduklarını vurgulayarak başlayan Can Ünalan, son yapılan düzenlemeler ile hükümetin 2019 yılına kadar büyümeyi destekleyici politikalarının devam edeceğini öngördüklerini dile getirdi. Biz de ÜNLÜ & Co olarak her zaman Türkiye’nin geleceğine olan inancımızla ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Kuruluşumuzdan bugüne kadar gerçekleştirilen satın alma ve birleşmeler yoluyla Türkiye ekonomisine 12 milyar dolarlık sermaye girişi sağladık. “En son Mersin Limanı’nda Akfen’in hisse satışında finansal danışmanlık hizmeti vererek yaklaşık 1.3 milyar dolar üzerinde döviz girişine aracılık ettik. Hedefimiz; bölgesel liderlik. Türkiye’deki deneyimimizi yurt dışına da taşıyacağız. Bu konuda ilk adımı attık. Dubai merkezli lojistik şirketi Ibrakom ile Güney Koreli CJ Lojistik’in ortaklık sürecine aracılık ettik.” diye konuştu. Bu yıl lansmanı gerçekleştirilen nitelikli yatırımcılara butik hizmet anlayışıyla çalışan ‘DAHA’ hizmetinden de bahseden Ünalan, “DAHA projesini ortaya koyarken amacımız; faaliyet verdiğimiz tüm alanlarda olduğu gibi burada da butik hizmet anlayışını nitelikli bireysel yatırımcıya hissettirmek. ‘DAHA’ olarak adlandırdığımız yeni hizmetimiz ile müşterilerimize; yatırım hedefi, risk profili, gelir- gider dengesi ve varlık durumlarını dikkate alarak kişiselleştirilmiş yatırım önerileri sunuyoruz” dedi.

Yatırımcıların getirilerini artırma arayışına uygun olarak oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını vurgulayan Ünalan, anapara korumalı fonlar, serbest yatırım fonları ve gayrimenkul yatırım fonu gibi sektörel fonların yanı sıra belirli periyotlarla yapılandırılmış borçlanma araçları (YBA) ihraç ederek bireysel yatırımcılara çeşitli alternatifler sunduklarını vurguladı.

ÜNLÜ & Co Araştırma Bölümü Yönetici Direktörü Dr. Vedat Mizrahi de toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 2017 yılının başında hükümet tarafından alınan ekonomik büyümeyi destekleyici aksiyonlar neticesinde yaşanan ekonomik toparlanmaya dikkat çeken Dr. Vedat Mizrahi, yakalanan ekonomik büyümenin sürdürülebilir olmasının gerekli koşullarına değindi. Mizrahi, yılbaşında kapsamı genişletilen Kredi Garanti Fonu’nun ekonomiye can suyu olduğunu, likidite sıkıntısı çeken küçük ve orta ölçekli şirketlerin nefes almasına yardımcı olurken aynı zamanda özel tüketim harcamalarını tetikleyerek ekonomik aktivitenin artmasına, özel sektör ve tüketici güveninin güçlenmesine neden olduğunu vurguladı. Yılın ikinci yarısına ilişkin ekonomik öngörülerini de paylaşan Dr. Vedat Mizrahi, Türkiye ekonomisine ilişkin uzun vadeli fırsatlar ve riskler hakkındaki görüşlerini de aktararak sözlerini tamamladı.

 

EGİAD – Ege Genç İşadamları Derneği Hakkında

1990 yılından bu yana topluma örnek ve öncü olmak misyonu ile yoluna devam eden EGİAD, genç girişimcileri aynı çatı altında toplamak, onların birbirleri ile tanışarak kaynaşmalarına ve profesyonel deneyimlerini aktarmalarına yardımcı olmak ve toplumu çeşitli konularda aydınlatmak gibi amaçları çerçevesinde bir taraftan üyelerine yönelik faaliyetler diğer yandan da kamuoyuna dönük araştırma, inceleme, lobicilik ve benzer faaliyetleri yürütüyor.

ÜNLÜ & Co hakkında

1996 yılında bağımsız bir finansal danışmanlık firması olarak kurulan ÜNLÜ & Co bugün kurumsal finansman ve danışmanlık, borç finansmanı ve danışmanlığı, kurumsal pay senedi satışları ve varlık yönetimi çözümlerine ek olarak nitelikli bireysel müşterilere beklentileri doğrultusunda özel ürün ve hizmet sunduğu DAHA ile lider bir yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi hizmetleri grubu olmuştur. Türkiye’nin uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, tahvil ihraçları, blok satışlar ve halka arz işlemlerinde pazar lideri olan ÜNLÜ  & Co müşterilerine kurumsal finansman danışmanlık hizmetlerinin yanında, sendikasyon kredisi, satın alma finansmanı ve proje finansmanı gibi her türlü borç finansmanının yapılandırılması ve temin edilmesine yönelik olarak finansal danışmanlık hizmetleri ile tahsili gecikmiş alacak yönetimi, girişim sermayesi ve portföy yönetimi gibi varlık yönetimi hizmetleri de vermektedir. Merkezi İstanbul’da olan ve 350 çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co’nun, New York ve Singapur’da da ofisleri bulunmaktadır.