EGİAD, 150 Bin Genç Beyinle Hareket Edecek

EGİAD, 150 Bin Genç Beyinle Hareket Edecek

1683
PAYLAŞ

İzmir’deki 9 üniversite ile işbirliği yapan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), liseden yüksek lisansa kadar her düzeyden öğrencilerin ekonomik ve toplumsal sorunlara yönelik fikirlerini ve çözüm önerilerini hayata geçirmek için EGİAD Parlak Fikirler Atölyesi (BIZ) Projesine start verdi. 100’ün üzerinde gencin katılımıyla EGİAD Dernek Merkezi’nde gerçekleşen proje lansmanının konuk konuşmacısı ise Brightwell Firması Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas oldu. Toplantının açılış konuşmasını EGİAD Başkan Yardımcısı Aydın Buğra İlter yaparken, proje aktarımını ise EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri yaptı.
Açılış Konuşmasını yapan EGİAD Başkan Yardımcısı Aydın Buğra İlter, amaçlarının gençlerle sürekli ilişki halinde olup, fikir ve önerilerin hayata geçirilmesi olduğunu vurgulayarak, uzun vadede tüm paydaşların ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini paylaştığı sürdürülebilir bir proje hedeflediklerini aktardı. EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, “İzmir’deki 150 bin lisans ve yüksek lisans öğrencisinin fikirlerini hedeflediklerine dikkat çekerken, Brightwell firması Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas da kendisini dinlemeye gelen yaklaşık öğrencilere girişimciliği ve yenilikçi olmayı anlattı.

EGİAD Parlak Fikirler Atölyesi (BIZ) Projesi Nasıl İşleyecek

Geçtiğimiz ay İş Melekleri Ağı’nı kurup, İzmir’in ilk akredite “EGİAD Melekleri” sistemini oluşturan EGİAD, şimdide gençlerin fikirlerini öğrenecek. EGİAD Parlak Fikirler Atölyesi (BIZ) tanıtım toplantısında projenin işleyişini aktaran EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa Tanyeri, Türkiye’nin en büyük Thing Thank’ini (düşünce kuruluşu) hayata geçirdiklerini ve proje kapsamında potansiyel 150 bin genç üniversitelinin bulunduğu söyledi. Parlak Fikirler Atölyesi’nde internet ve sosyal medyanın da yoğun şekilde kullanılacağını kaydeden Tanyeri, “Parlak fikirlerin gençlerden çıkacağından emindik. O nedenle İzmir’deki 9 üniversite ile işbirliği protokolü yaptık. Bu proje ile İzmir ve bölge üniversitelerinden lisans ve lisansüstü öğrenciler başta olmak üzere parlak bir fikri olan herkesin öneri ve projelerine kucak açmayı hedefledik” diye konuştu. Gençlerin proje kapsamında gönüllülük esasıyla fikirlerini, EGİAD BIZ internet sitesi üzerinden yazacağını ve ön değerlendirmeden sonra hayata geçirilebileceğinin bilgisini paylaşan Prof. Dr. Tanyeri, “Proje ve fikir uygulamaya değer bulunursa bu kişiler veya çalışma grupları davet edilerek ayrıntılı görüşmeler yapılacak. Görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde bu projeler öncelik sırasına konularak hayata geçirilecek. Proje kapsamında Mayıs ayında fikir projelerinin tanıtılacağı bir organizasyon düzenlenecek. Buna ek olarak kadına şiddet, çevre gibi temalı yarışmalar yapılabilecek. Projede 6 kriter belirleyici olacak. Bunlar, katılımcılık, sivil toplum kurumlarına katkı, çevreye duyarlılık, EGİAD misyon ve vizyonuna uygunluğu, toplumsal değer yaratma, toplumun genelini kapsaması kriterleri projelerde belirleyici unsur olacak” dedi.

EGİAD PARLAK FİKİRLER ATÖLYESİ PROJE SUNUMU İÇİN TIKLAYINIZ